Asha Meditatie

De Asha Meditatie is een instrument van LivingNâm.

 

Klik op de foto hieronder voor een video met achtergrondinformatie van de Asha Mediatie.


 

Alles in het leven bevindt zich in een Eenheid, een Totaliteit waar binnen alles met elkaar verbonden is en alles met alles resoneert. Dat is niet alleen bevinding van de wereldwijde mystieke tradities die dit sinds de oudheid altijd al hebben gezegd, het is nu ook door de moderne wetenschap (kwantumfysica) onomstotelijk bewezen. Omdat wij zelf onderdeel zijn van deze Totaliteit, met ons denken, voelen, handelen, geloven, onze meningen en opinies, is deze Totaliteit onkenbaar, ver weg en dichtbij tegelijkertijd. We kunnen er geen beeld van vormen, geen gedachte over hebben, geen gevoel bij hebben. Echter kunnen wij wel een Natuurlijke Stroom binnen de Totaliteit waarnemen wanneer wij ons hierop afstemmen.

Asha is het begrip waarmee al sinds de eerste geschriften deze Natuurlijke Stroom wordt beschreven. Sinds de oudheid heeft de mens de ervaring dat meditatie een essentieel hulpmiddel is tot het afstemmen, of openen voor Asha, hetgeen uiteindelijk leidt tot Wel-Zijn.
Asha Meditatie is een vorm van meditatie, ontwikkeld door Yoginâm voor de moderne mens, met als doel het helpen afstemmen op Asha; de Natuurlijke Stroom van het leven. Deze meditatievorm maakt deels gebruik van ritme en het natuurlijke, biologische effect daarvan op de
hersenen. Hierdoor wordt gedurende de stilte periodes – het eigenlijke mediteren – sneller dan andere methoden diepere staten bereikt. Meditatie is het openen van een deur voor je diepste essentie (wat Yoginâm Awareness noemt).

Het ratelen in het eerste deel van de meditatie met een specifiek ritme is een uiterst effectief en krachtig om de hersengolven terug te brengen naar een andere resonantie die samen hangt met een kalmere, natuurlijkere staat en waarin alle impulsen van alledag sneller worden verwerkt. Dit is de voorbereiding op het 2de deel, de daadwerkelijke meditatie, de stilte.
In de stilte richten de deelnemers hun aandacht de ademhaling, steeds weer terug naar het volgen van de ademhaling.
Asha Meditatie is daarom niet slechts een concentratie oefening gericht op ontspanning, hoewel dit uiteraard wel een van de vele uitwerkingen kan zijn.

Niets doen is loslaten. Geen concentratie op energie zo als bij Kundalini, of andere concentratie op het lichaam zoals bij mindfulness, of visualisatie of ‘gronden’.
Dit zijn immers allemaal concentratieoefeningen die altijd gericht blijven op de ik-ervaring! terwijl meditatie een open stellen is voor de diepere, transcendentale lagen die buiten ons bewuste ik-ervaren vallen. Het openen voor ‘Awareness’.

Het openen voor Asha impliceert een andere manier van gaan kijken naar het leven en om gaan met situaties waardoor de natuurlijke consequentie Wel-Zijn is. Dit is een Wel-Zijn wat langdurig is en niet afhankelijk is van de externe omstandigheden of gebeurtenissen.

De krachtige en snelle uitwerking, maakt Asha Meditatie uiterst effectief en geschikt voor het gebruik in de moderne wereld waarin men veel impulsen te verwerken heeft en er weinig tijd en ruimte is hiervoor. Regelmatig delen in groepen waarin Asha Meditatie wordt gebruikt, werkt sterk door in het dagelijks leven. Omdat binnen de Totaliteit alles met elkaar verbonden is, zal dit effect ook uitstralen naar de omgeving. Het uitgangspunt is: Met de meditatie verander je iets in jezelf waardoor je bijdraagt aan een harmonie in de wereld waarin je leeft.

Bron tekst: Nâm Foundation

Agenda:

Wekelijks op zondag van 18.00 tot 18.45 uur.

m.u.v. 26 februari en 30 april

Locatie: Brielle. Meld je aan via: aglaia.fatima@gmail.com.

Voor een kennismaking of sessie

Meer
DeepBlueGuru

Yoginâm

Yoginâm (74) woonde en werkte in verschillende landen rond de Middellandse Zee en leidt momenteel een teruggetrokken bestaan ​​in Andalusië, Spanje. Diepgaande ervaringen voegden een dimensie toe aan zijn leven

Lees verder »

There is no Event

Voor een kennismaking
of sessie